PELERINAJUL VEDERII DUHOVNICESTI

Arhiepiscopia Aradului în colaborare cu Asociația Nevăzătorilor Arad, a organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, un pelerinaj la Mănăstirea Izbuc, Episcopiei Oradiei.

Pelerinajul în care au participat 50 de persoane s-a desfășurat joi, 4 octombrie 2018. Între pelerini s-au aflat credincioși în majoritate ortodocși dar și de alte confesiuni și 10 elevi voluntari ai Seminarului Teologic Ortodox din Arad care au venit în sprijinul nevăzătorilor.

În timpul pelerinajului au fost făcute mai multe rugăciuni, au fost cântate pricesne și s-au făcut o serie de cateheze. Părintele Gabriel Cosmin Mariș – consilier social al Arhiepiscopiei Aradului a fost coordonatorul grupului, îndemnându-i tot timpul la rugăciune și cântări duhovnicești închinate Maicii Domnului. Având în vedere și Referendumul pentru Familie organizat la sfârșitul săptămânii, s-a discutat mult și pe această temă, susținându-se de toți pelerinii noțiunea de familie alcătuită din bărbat și femeie.

La mănăstire, pelerinii au vizitat cele patru lăcașuri de cult și s-au bucurat de poposirea lângă izvorul făcător de minuni al Maicii Domnului unde s-au rugat pentru neputința lor și s-au întărit în credință.

Prin purtarea de grijă a domnului Florin Atimuț – președintele asociației, pelerinii nevăzători au fost așteptați la masă în Vașcău.

Pelerinajul a avut și un puternic caracter filantropic prin comuniunea dintre elevii seminariști și nevăzătorii pelerini.

Toți pelerinii au adus slavă lui Dumnezeu pentru că i-a învrednicit de bucuriile duhovnicești și au transmis ierarhului, prin părintele consilier social, mulțumiri pentru arhiereasca binecuvântare și purtare de grijă față de membrii asociației.

S-au adus mulțumiri totodată și domnului Cheșa Ilie pentru sprijinul însemnat acordat în organizarea pelerinajului.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

4

6

7

8

9

10