Ziua Mondială a Educației sărbătorită la Vinga

Începând cu anul 1994, în fiecare an se sărbătorește Ziua Internațională a Educației. În data de 4 octombrie 2018, la inițiativa doamnei director Nicoleta Ivan, în cadrul Liceului Tehnologic Vinga din județul Arad au avut loc o serie de manifestări specifice, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice. Dintre oaspeții de seamă care au fost prezenți din partea Inspectoratului Școlar Arad au făcut parte doamna Moler Camelia, Inspector Școar Educativ și doamna Glăvan Rodica, Inspector Școlar.
Astfel, începând cu ora 12.00 s-a oficiat un parastas pentru dascălii care au predat în acest liceu și au trecut la cele veșnice. Din sobor au făcut parte Ursu Nicolae, preot paroh în localitatea Mănăștur, fost cadru didactic în acest liceu, Cosmin Iordăchescu, preot paroh în localitatea Nicolae Bălcescu, fost absolvent al acestei școli și Răzvan Sas, preot paroh al localității Vinga care a ținut un cuvânt de învățătură specific momentului.
A urmat apoi un scurt moment de cântece închinate dascălilor, susținut de elevii ciclului primar sub coordonarea doamnelor învățătoare, precum și un moment oferit de cele două ansambluri ale localității: ,,Liliacul” și ,,Balgarce”.
După aceea, dascălii au fost invitați în Căminul Cultural din localitate unde au depănat amintiri și le-au fost oferite diplome. Alături de aceștia au susținut alocuțiuni foști absolvenți ai liceului, momentul fiind încărcat de emoția revederii unor vechi prieteni.
În acestă zi deosebită, le mulțumim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în munca lor zilnică modelând caractere pentru viitor!

Consilier Educativ,
Prof. înv. primar Laura Sas

image

image

image

image

image

image