PROIECTUL filantropic ,,CEAI BUN DE SUFLET” a V-a ediție

În Parohia Ortodoxă Aradul Nou s-a desfășurat, în ajunul zilei de 1 octombrie – Ziua Internațională a Vârstnicilor, programul filantropic „Ceai bun de suflet”. Activitatea dedicată vârstnicilor, a avut loc la inițiativa Asociației Filantropia Arad și se află la a V-a ediție în Arhiepiscopia Arad, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului.
Întâlnirea a fost un bun prilej de a petrece împreună cu enoriașii parohiei. Cei prezenți au fost serviți cu un ceai „bun de suflet” chiar de membrii corului de copii, promovând prin aceasta solidaritatea între generații. Amintirile povestite de vârstnici îndulcite cu dragostea pentru cei mici, au fost savurate cu bucurie de copii. Vârstnicii au povestit copiilor despre jocurile din copilărie, despre jucăriile improvizate la vremea aceea, despre poveștile de la gura sobii, despre cum petreceau serile ploioase citind cărți, despre cât de importantă era slujba de Duminică în viața lor, despre ascultarea de părinți, despre școală și multe alte subiecte mereu actuale.
​Inevitabil, s-a adus în discuție și problema actuală cu care se confruntă poporul român, pentru care suntem chemați la referendumul din 6-7 octombrie 2018, pentru a susține familia formată din bărbat și femeie. Pe vremea lor nu se putea vorbi despre acest păcat din motive de moralitate și integritate și nu se îndoiesc niciodată că poporul va ceda ispitelor „americane și europene”. Însă, în contextul Evangheliei citite în Duminica a 19 – a după Rusalii, a iubirii vrăjmașilor, trebuie avut în vedere mereu că doar prin iubire adevărată față de aproapele, vom putea să schimbăm ceva în sufletul lui.
Deasemenea, întâlnirea a fost un bun prilej și pentru preoții parohiei de a identifica nevoile acestei categorii de credincioși, de a găsi soluții și de a dezvolta relația duhovnicească cu enoriașii.
După programul filantropic, în biserică s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au participat toți cei prezenți.
Și în acest an, credincioșii au simțit nevoia de a aduce mulțumiri Chiriahului, pentru binecuvântarea acordată acestui program filantropic și pentru permanenta purtare de grijă.
Această activitate a fost susținută de Asociația Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe Aradul Nou”. Programul a fost primit cu bucurie de cei prezenți, urmând a repeta activitatea și cu alte ocazii.
Pr. Gabriel Cosmin Mariș
consilier social – Arhiepiscopia Aradului

image

image

image

image

image