13 noiembrie: Ziua Internaţională a Amabilităţii

Ziua Internaţională a Amabilităţii a fost celebrată pentru prima oară în anul 1998, la iniţiativa Mişcării Internaţionale pentru Amabilitate (MIA).

MIA este o mișcare internațională fără afilități politice sau religioase.

Formarea organizației s-a cristalizat la o conferință în Tokyo din 13 noiembrie 1997, când Japonia a adus pentru prima dată laolaltă organizații similare din întreaga lume.

Misiunea MIA este de a inspira indivizii spre o mai mare bunătate şi amabilitate prin conectarea națiunilor pentru a crea o lume mai bună.

Cei care celebrează această zi încearcă să facă din lume un loc mai bun prin sărbătorirea și promovarea faptelor bune, fie ca indivizi, fie ca organizații.

Bunătatea nu are margini

Amabilitatea şi bunătatea trebuie să fie unele dintre virtuţile principale ale creştinului.

Bunătatea nu are margini, spunea Sfântul Grigorie de Nyssa, iar Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că „a nu face binele înseamna a face răul”.

Nu este greu să fim buni, amabili, totul ţine de voinţa noastră, iar bunătatea ne face asemenea îngerilor.

Sfântul Paisie Aghioritul spune că „oamenii care au dragoste și bunătate se aseamănă cu îngerii care transmit bucurie și veselie, oriunde s-ar afla”.

În Psalmi găsim un îndemn grăitor în acest sens: „Nădăjduieşte în Domnul şi fă bunătate şi locuieşte pământul şi hrăneşte-te cu bogăţia lui” (Ps. 36,3)

Amabilitatea şi bunătatea se pot regăsi în gesturi mici, care produc bucurie în suflete.

Foto credit: Public domain
Sursa:http://basilica.ro/13-noiembrie-ziua-internationala-a-amabilitatii/