Cerc pastoral-misionar în Parohia Olari

Marți, 13 noiembrie 2018, in Parohia Olari, din Protopopiatul Arad, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonaţi de către părintele Nicolae Rădulescu, de la Parohia Sântana I. Întâlnirea a avut loc în biserica parohială, începând cu ora 16, unde a avut loc prezentarea referatului: ,,România la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX (contextul politic, social, cultural și religios românesc și european” de către pr. dr. Călin Dragoș.

În expunerea sa, părintele Dragoș a reliefat rolul fundamental al Bisericii în afirmarea românității, în conturarea ideii unui stat național unitar, deși ierarhii și preoții implicați în promovarea acestor idei au avut de suferit, fie că vorbim de Țările Române, mai apoi de Regat, (influențele balcanice) fie de Transilvania (influențele Vienei și Budapestei). Toţi preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La final, preotul Călin Dragoș a mulţumit preoţilor din cercul pastoral-misionar pentru participarea la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă, la casa preotului paroh.

Diac. Adrian Crainic

20181113_170435