Acțiune filantropică a elevilor arădeni

„Săptămâna fructelor și a legumelor donate” se numește campania intitulată din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară i-a adus pe elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Arad, în vizită la Cantina Socială „Sf. Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului.

Vizita copiilor a avut un scop caritabil, întrucât cei 100 de beneficiari ai cantinei au primit din partea elevilor mai multe daruri, constând în fructe și legume. Peste 250 de elevi au participat în perioada 20-22 noiembrie 2018 la această activitate, adunând peste 500 de kilograme de fructe și legume. Programul social a fost implementat de D-na prof. Adriana Ciucaș coordonator școlar SNAC în cadrul școlii.

Acţiunea Comunitară este o activitate voluntară care se desfăşoară cu regularitate şi este certificată în programa şcolară a Liceelor.

Acţiunea Comunitară implică stabilirea unei legături între Licee, pe de o parte şi Şcoli Speciale, Centre de Plasament şi Instituţii, Locuinţe Sociale şi Centre de Zi şi Spitale – pe de altă parte.

SNAC este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc, în dificultate sau în pericol.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

1

3