Arhiepiscopia Aradului prezentă la marele eveniment al târnosirii Catedralei Naționale

Unicul și extraordinarul eveniment al târnosirii Catedralei Naționale a cuprins prin anvergura sa, națională și bisericească, întreaga țară și o bună parte din lumea ortodoxă.
La acest eveniment istoric a luat parte și Arhiepiscopia Aradului, prin întâi stătătorul ei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei care a făcut parte din soborul arhiereilor slujitori, alături de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de delegația Patriarhiei Ecumenice, în frunte cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic. Tot din acest sobor a făcut parte și Preasfinția Sa Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
Ca reprezentat al preoțimii arădene și al școlilor teologice din Arhiepiscopia Aradului, din soborul slujitorilor a făcut parte Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie din Arad.
Cei doi ierarhi arădeni au fost însoțiți de către Arhid. Mircea Proteasa, Consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului și de către Arhid. Lect. Dr. Tiberiu Ardelean, Inspector eparhial.
La fel, un grup de 55 de persoane din Arhiepiscopia Aradului au participat la acest moment unic, deplasarea credincioșilor făcându-se prin intermediul agenției Basilica Travel Arad, reprezentată de domnul Valentin Viliga. Din grup au făcut parte credincioși ai mai multor parohii din Arhiepiscopia Aradului, în frunte cu preoții: conf. univ. dr. Caius Cuțaru (Parohia Gai), Sorin Higioșan (Parohia Zădăreni), Mirel Lazăr și Alin Bosancu (Parohia Șeitin). Printre pelerini s-au numărat și 13 elevi seminariști, însoțiți de Marius Lăscoiu-Martin, profesor de Muzică Bisericească.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image