Pelerini din Arhiepiscopia Aradului la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Un grup de 55 de persoane din Arhiepiscopia Aradului au participat duminică, 25 noiembrie, la momentul istoric al sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului din București.
Pelerinajul a început sâmbătă seara, când a avut loc plecarea spre București. La primele ore ale dimineții, credincioșii arădeni au ajuns în capitală, s-au închinat și au sărutat părticele din moaștele Sfintei Ecaterina și din mâna Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României și al Catedralei Naționale. Moaștele au fost aduse special în țară cu prilejul acestui eveniment și au fost adăpostite la paraclisul din apropierea Catedralei Naționale.
După închinare, credincioșii și-au ocupat locul pe platoul special amenajat pentru pelerini și au participat cu emoție la slujba de sfințire a lucrărilor și la Sfânta Liturghie.
Din grup au făcut parte credincioși ai mai multor parohii din municipiu și județ, în frunte cu preoții conf. univ. dr. Caius Cuțaru (Parohia Gai), Sorin Higioșan (Parohia Zădăreni), Mirel Lazăr și Alin Bosancu (Parohia Șeitin). Printre pelerini s-au numărat și 13 elevi seminariști, însoțiți de Marius Lăscoiu-Martin, profesor de Muzică Bisericească.
Deplasarea credincioșilor s-a făcut prin intermediul agenției Basilica Travel Arad, reprezentată de domnul Valentin Viliga.
În încheiere, reamintim că în data de 25 noiembrie a avut loc sfințirea lucrărilor efectuate până în acest moment la Catedrala Mântuirii Neamului din București, în prezența mai multor oaspeți de seamă, precum Sanctitatea Sa, Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, a Mitropolitului Hristostom de Patra (Grecia), a tuturor înalților prelați, membrilor ai Sfântului Sinod, în frunte cu Preafericitul Daniel, Patriarhul României și a numeroase oficialități și invitați de rang înalt.
Prof. Marius Lăscoiu-Martin

image

image

image

image