Sărbătoarea hramului bisericii ortodoxe din Ineu

Joi, 8 Noiembrie, Biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Ortodoxe Române Ineu și-a cinstit ocrotitorii spirituali. Sărbătoarea hramului a început încă din ajun, când s-a săvârșit Slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului de către un sobor de nouă preoți. Spre finalul slujbei toți credincioșii prezenți împreună cu soborul, au plecat în procesiunea de întreită înconjurare a bisericii având pe brațe icoana hramului alături de prapori și ripide.

Dimineață după Slujba Utreniei, cei opt preoți prezenți sub protia Părintelui Protopop Adrian Zaha, parohul bisericii, s-au rugat în comuniunea euharistică a Sfintei Liturghii, prilej cu care marea parte a credincioșilor s-au și împărtășit cu Sfintele Taine la momentul cuvenit. După Sfânta Liturghie s-au făcut de asemenea o Slujbă de Parastas pentru toți slujitorii altarului bisericii din Ineu adormiți întru Domnul și o slujbă de sfințire a Aghiesmei Mici în fața bisericii. La slujbă au participat și oficialități locale. Din soborul preoților au făcut parte Părintele Dan Turean de la Parohia Ineu, Părintele Radu Belle de la Parohia Bochia, Părintele Pavel Roșu de la Parohia Mânerău, Părintele Andrei Slăv de la Parohia Berechiu, Părintele Răzvan Haragea, Părintele Nicolae Monea de la Parohia Tăgădău și Părintele Radu Constantinescu de la biserica spitalului din Ineu.

Sărbătoarea hramului bisericii ortodoxe din Ineu de acum, marchează totodată în mod deosebit împlinirea anul acesta a 150 de ani de existență a sfântului lăcaș, în care se slujește încă din 1868, ridicarea bisericii realizându-se în doar patru ani, între 1864 și 1868.
Pr. Radu Constantinescu

image

image

image

image