Seară duhovnicească în Parohia Cintei

Duminică 25 Noiembrie 2018 la Slujba Vecerniei cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului parohia a avut ca invitat pe Părintele Protosinghel Dionisie Ignat aflat în trecere prin parohia noastră.
La final a rostit un cuvânt de învățătură legat de anul centenar al unității de credință și de neam. Părintele Dionisie a subliniat dimensiunea teologică și istorică a tematicii Anului Omagial în Patriarhia Română. Unitatea este un dar dumnezeiesc, dar este și o realitate care trebuie construită. În acest sens trebuie promovată educația comuniunii și unității pentru depășirea neînțelegerilor și diviziunilor, începând de la familie, de la realitățile ecleziale, chiar și în dialogul social. Lumea noastră are nevoie de unitate, este o epocă în care cu toții avem nevoie de unitate, avem nevoie de reconciliere, de comuniune, și Biserica este spațiu/sălaș/casă a comuniunii și unității. Sfântul Apostol Pavel le spune creștinilor din Efes: „… străduindu-vă să mențineți unitatea Duhului în legătura păcii” (Ef. 4, 3).
La eveniment a participat și Părintele Arhimandrit Dr. Teofan Mada, Vicar Eparhial care a subliniat necesitatea unității de credință pentru păstrarea valorilor morale care au ajutat pe poporul român în istoria sa zbuciumata să-și păstreze până astăzi identitatea naționala și credința ortodoxă.
La finalul serii duhovnicești la care a luat parte un foarte mare număr de credincioși părintele paroh dr. Nicu Breda a mulțumit invitaților și credincioșilor pentru participare.
Menționăm că acesta nu este singurul eveniment dedicat centenarului din această lună amintind faptul că în data de 17 Noiembrie 2018 în același context și pentru a doua oară, Profesorul Dr. David Goa de la Universitatea Alberta-Edmonton-Canada a participat tot la Vecernie unde în cuvântul adresat credincioșilor a subliniat rolul familiei și al Școlii în propășirea unității credinței și a neamului
Breda Mircea

image

image

image