Colindători și daruri de Sfântul Nicolae în Parohia Lipova

“Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare făcător de minuni!”. Acestea au fost cuvintele care au răsunat astăzi 06 decembrie 2018 în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lipova cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae. Încă de dimineață credincioșii parohiei Lipova au avut plăcerea să primească vizita unui grup coral alcătuit din elevii Seminarului Teologic Ortodox din Arad care însoțiți de unul dintre profesorii lor – diac. Lucian Baba, au onorat invitația făcută de preoții parohiei Lipova – pr. Raul Moț și pr. Neicu Alexandru.

Grupul coral a dat răspunsurile din strană pe perioada întregii slujbe ce s-a făcut în biserică iar la momentul potrivit elevul Neag Dorin din clasa a XII-a a rostit un cuvânt de învățătură în care a pomenit marea personalitate a Sfântului Ierarh Nicolae, amintind că el rămâne în istoria creștinismului ca un sfânt ocrotitor al copiilor. Bucuria zilei de azi a fost completată și de participarea la slujbă a tuturor elevilor din clasele I-IV ale Liceului „Atanasie Marienescu” care în jurul orei 11, însoțiți de învățătorii lor au poposit în biserică și au ascultat concertul de colinde susținut de elevii Seminarului Teologic Ortodox din Arad, care au încântat cu glasurile lor atât pe copii cât și pe credincioșii și prezenți.

Și cum altfel se putea mai bine încheia această minunată zi de sărbătorire a Sfântului Nicolae decât prin împărțirea de daruri către toți copii prezenți din partea parohiei ajutată de câțiva oameni inimoși care s-au bucurat împreună de posibilitatea de a aduce un zâmbet curat pe chipurile copiilor. La final pr. paroh Raul Moț, în numele credincioșilor din Lipova, a mulțumit elevilor Seminarului Teologic Ortodox din Arad și profesorului lor, diac. Lucian Baba,  pentru frumoasele momente petrecute împreună, rugând pe bunul Dumnezeu să trimită în familiile tuturora binecuvântările Sale cele cerești.

DSC_1533

DSC_1534