O seară minunată pentru credincioşii parohiei „Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” – Vladimirescu I

Ajunşi străbătând troiene de zăpadă în biserica Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Vladimirescu, credincioşii au avut parte de o seară binecuvântată. Astfel, după săvârşirea slujbei Vecerniei, aceştia au participat la un concert de colinde al corului „Emil Monţia” din Arad, dirijat de domnul prof. Ovidiu Boar.

Înfiinţat în anul 1970, corul „Emil Monţia” a obţinut numeroase premii la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, fiind recunoscut ca un cor de mare prestigiu. Cu un repertoriu vast, ce cuprinde lucrări corale româneşti sau din repertoriul universal, corul a abordat de-a lungul timpului o largă paletă stilistică: cântece folclorice filtrate de diferiţi compozitori, lucrări din repertoriul de mare succes internaţional al marilor compozitori ai lumii, concerte religioase ale compozitorilor români.

Latura spirituală nu numai că nu lipseşte, dar este extrem de bogată, prin cele peste o sută de pricesne şi colinde tradiţionale interpretate la un înalt nivel artistic.

Inclus în proiectul „Caravana Tradiţiilor de Iarnă” desfăşurat de Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul de Cultură Judeţean, concertul de azi a reprezentat un moment de profundă spiritualitate, majoritatea membrilor acestui cor alcătuind corul „Armonia” al Catedralei istorice a Aradului.
Concertul a fost prezentat de Preacucernicul părinte paroh Codin Şimonca-Opriţa.

 image

image