Regal de colinde în Parohia Lipova

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului și ultima din Postul Crăciunului s-au încheiat în parohia Lipova din protopopiatul Lipova seria de seri duhovnicești intitulate “Sara Colindului nost`”. În cadrul acestor manifestări credincioșii din parohie au primit vizita unor oaspeți, preoți din parohiile învecinate împreună cu corurile sau grupurile vocale din parohiile respective, care au încântat pe cei prezenți cu frumoase colinde specifice acestei perioade de post.
În ultima astfel de seară, credincioșii lipoveni au întâmpinat cu bucurie vizita părintelui Lucian Farcașiu profesor de Teologie Liturgică și Pastorală la Facultatea de Teologie din Arad dimpreună cu membrii Corului Mixt al Facultății de Teologie din Arad. Începând cu ora 17, împreună cu preoții parohiei Lipova – pr. Raul Moț și pr. Neicu Alexandru și a părintelui Mircea Șirianu de la parohia Radna, părintele profesor Lucian Farcașiu a slujit slujba Vecerniei în încheierea căreia a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat însemnătatea perioadei de post și rugăciune care precedă sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Hristos. Părintele a atras atenția la faptul că dacă Hristos nu se va așeza în ieslea sufletelor noastre, zadarnică este prăznuirea noastră. Vorbind despre momentele de prăznuire ale Nașterii lui Hristos, părintele a subliniat că sufletele fiecăruia dintre noi trebuie să se transforme în ieslea caldă și primitoare în care să poată să coboare pruncul Hristos, iar acest lucru îl putem realiza în această perioadă premergătoare prăznuirii prin rugăciune, post și ajutorarea aproapelui. Tocmai de aceea, spunea părintele, în această perioadă a Postului Crăciunului, Biserica ne cheamă să ne primenim sufletele noastre așa cum zice și colinda: “Primenește-ți gazdă casa”.
După cuvântul de învățătură a urmat un regal de colinde interpretat de Corul Mixt al Facultății de Teologie din Arad conduși de maestrul Mircea Buta. Corul a încântat pe credincioșii lipoveni prin colindele: “Colindăm sub cer”, “Vin colindătorii”, “Sfânt locaș”, “Colindăm, colindăm” și multe altele.
La finalul manifestării pr. Neicu Alexandru a mulțumit invitaților pentru frumoasele momente petrecute împreună, a mulțumit și tuturor credincioșilor pentru ajutorul acordat în realizarea acestor seri de bucurie duhovnicească și a rugat pe bunul Dumnezeu să trimită în familiile tuturora binecuvântările Sale cele cerești urând tuturora sărbători cu fericire și numai bucurii.

image

image

image