SĂRBĂTORIREA CELOR 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE LA HĂLMAGIU

Sâmbătă, 1 decembrie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Ortodoxă cu hramul “Nașterea Maicii Domnului” din Hălmagiu.

Din soborul preoților au făcut parte: Arhim. Conf. Univ. Dr. Teofan Mada, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, fiind delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, pr. paroh Cristian-Mihăiță Bacoș, pr. Ioan Florea – parohia Tisa, pr. Ciprian Briciu – parohia Hălmăgel, pr. Andrei Zadic – parohia Brusturi, pr. Mihai Bulea – parohia Bănești, pr. Marcel Drăgan – parohia Hășmaș, restul preoților din Cercul Pastoral Hălmagiu, au asigurat cântarea la strană. Din partea oficialităților locale au fost prezenți: domnul primar Adrian Țoca, domnul viceprimar Călin Giurgiu, domnul director Victor David și numeroși credincioși.

Ziua a început cu slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, unde la finalul acesteia s-a săvârșit slujba de Te-Deum, ca semn de mulțumire către Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să celebrăm cei 100 de ani de la Marea Unire. Pe urmă, preoții în frunte cu Înaltpreacuviosul părinte Teofan Mada și părintele paroh împreună cu credincioșii prezenți s-au îndreptat spre Monumentul Eroilor pentru depunerea de coroane din partea oficialităților, iar mai apoi la Primăria comunei Hălmagiu pentru a sfinți placa comemorativă închinată delegației din partea Țării Hălmagiului la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și pentru a săvârși slujba Parastasului în memoria eroilor neamului.

Evenimentul s-a încheiat printr-un program de cântece patriotice și prin alocuțiunile oficialităților comunei.

Radu-Mihai Popoviciu,

Elev seminarist

1

2

4

5

6

7