Seară duhovnicească la Vladimirescu

Ziua aceasta a prilejuit momente de înălţare duhovnicească pentru credincioşii parohiei „Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” – Vladimirescu I, din cadrul Protopopiatului Arad. Astfel, după ce în ajunul acestei zile credincioşii au trăit alese emoţii ascultând colindele interpretate de corul „Emil Monţia” al Centrului Cultural Judeţean Arad, condus de domnul prof. Ovidiu Boar.

În dimineaţa zilei au participat la Utrenie şi la Sfânta Liturghie a Duminicii Sfinţilor Strămoşi după Trup ai Mântuitorului, în care s-a citit pericopa evanghelică din Sfânta Evanghelie a Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca ce relatează o parabolă rostită de către Hristos Domnul, aceea a celor poftiţi la Cină, mulţi dintre aceştia spovedindu-se şi primind Sfânta Împărtăşanie, confirmând, astfel, răspunsul lor pozitiv la invitaţia la Ospăţul Euharistic.

Seara, slujba Vecerniei l-a avut ca invitat pe Preacucernicul Părinte conf. univ. dr. Lucian Farcaşiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Acesta a ţinut o meditaţie duhovnicească, de natură patristică şi neo-patristică, în care a subliniat semnificaţiile majore ale acestui popas duhovnicesc în calea Postului Naşterii Domnului: pe de-o parte materialitatea pe care o asumă Fiul lui Dumnezeu prin Întruparea Sa, afirmată astăzi de strămoşii după Trup ai Mântuitorului; pe de altă parte libertatea oamenilor, cu care trebuie să răspundă aceştia chemării lui Dumnezeu la Cina Împărăţiei, ca răspuns la libertatea lui Dumnezeu, Care asumă firea umană în integralitatea ei. În perfectă complementaritate cu predica din cadrul Sfintei Liturghii, susţinută de Preacucernicul Părinte paroh Codin Şimonca-Opriţa, mediaţia serii a adus un plus de actualizare a relevanţei tematicii acestei Duminici pentru viaţa credincioşilor de astăzi.

IMG_8888

IMG_8891

IMG_8887

IMG_8883