Instalare noului preot paroh la Miniș

În seara zilei de 16 decembrie 2018 in duminica a XXVIII-a dupa Rusalii credincioșii parohie Miniș au primit cu bucurie pe noul păstor de suflete in persoana parintelui Săvusca Valentin.

La ora 16.00 a avut loc săvârșirea slujbei vecerniei oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Preaonoratul Parinte Protopop al Lipovei Nelu Mercea ,preoții din vecinatatea parohiei Miniș,preotul Mircea Ciorogariu de la parohia Ghioroc,preotul Petru Jula de la parohia Cuvin , preotul Ioan Florea cel care a păstorit până în prezent la Miniș si noul preot paroh Valentin Săvușca.

Părintele Protopop Nelu Mercea a dat citire hotărârii Centrului Eparhial cu privire la numirea noului preot paroh si a înmănat acestuia Sfanta Evanghelie care simbolizează cuvântul lui Dumnezeu ,sfânta cruce si cheile bisericii,evidențind simbolismul acestora,rostind un frumos cuvânt de învățătură.

Părintele Ioan Florea cel care a păstorit parohia Miniș timp de 19 ani a rostit un bogat cuvănt de învațătură în care a evidențiat însemnătatea slujirii preoțesti și totodată a mulțumit credincioșilor pe care i-a păstorit in acesti ani .

La răndul sau noul paroh , Pr Valentin Săvușca a rostit un frumos cuvănt de învățătura in care a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, Arhiepiscopul Aradului  precum si Centrului Eparhial cu privire la numirea sa in parohia Miniș și tuturor celor de față la un asemenea eveniment însemnat din viața unei comunități.

Bachiș Ioan-Mihai-cântăreț bisericesc la Parohia Miniș

1

2

3

5