ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI ÎN PAROHIA VASILE GOLDIȘ

​„Lăudați-l că e mare Dumnezeu, ce-a păzit cu mână tare pe român poporul Său” au fost versurile care au răsunat din gurile tinerilor și copiilor Parohiei Vasile Goldiș din Protopopiatul Ineu. Aceștia alături de ceilalți membrii ai comunitații locale au participat la manifestările organizate cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României.Manifestările au debutat in prima parte a zilei cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvarșită de un sobor de preoți în frunte cu preacucernicul preot iconom stavrofor Belle Radu Petrică de la parohia Bochia alături de preotul Culda George Florin din Vasile Goldiș și preotul Monea Nicolae de la parohia Tăgădău.

Dupa terminarea Sfintei Liturghii preoții însotiti de oficialităti și de credincioși au săvarșit slujba de Te-deum iar mai apoi slujba de parastas pentru eroii neamului și pentru făuritorii Marii Uniri, între aceștia fiind și Vasile Goldiș fiu al satului care astăzi îi poartă numele.

 În continuare copiii de la Școala Primară, au rostit poezii și cântece patriotice arătându-și în acest fel dragostea de neam și patrie. La manifestare au participat și autorități locale si centrale. Primarul Comunei Beliu, de care aparține administrativ Parohia Vasile Goldiș, domnul Horhat Emanuel a rostit un discurs prin care a expus o parte din biografia omului de cultură și politic Vasile Goldiș, fiu al satului. A avut loc depunerea de coroane la bustul lui Vasile Goldiș de către tinerii Școlii Gimnaziale Beliu care au participat, de asemenea la eveniment.

Manifestările s-au incheiat cu un spectacol oferit de catre primaria comunei Beliu la căminul cultural din sat.

A transmis Preot Paroh George Culda

1

2

5