Instalarea noului păstor sufletesc al Parohiei Lupești

Duminica a 33-a după Rusalii, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a fost o zi de aleasă bucurie și înnoire pentru credincioșii Parohiei Lupești, cu filia Pîrnești, Protopopiatul Lipova, deoarece a avut loc instalarea noului păstor sufletesc, în persoana părintelui Marionți Dumitru Viorel, ca preot paroh.

Instalarea a fost făcută de către Preaonoratul Părinte Protopop Mercea Nelu, alături de un sobor de preoți, din care au făcut parte: Pr. Neicu Alexandru, fostul preot paroh al acestei parohii tranferat prin concurs la Parohia Lipova, Pr. prof. Marcu Pavel fiu al satului, Pr. Murgu Marius de la Parohia Covăsânț, fiu al satului, Pr. Higioșan Sorin de la Parohia Zădăreni, Pr. Marionți Gheorghe de la Parohia Călan și Pr. Pop Emil de la Parohia Ruși. Ceremonia a început cu slujba Vecerniei ce a fost săvârșită în biserica parohială cu hramul „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Lupești, de Preaonoratul Părinte Protopop Mercea Nelu alături de soborul de preoți, în prezența unui număr însemnat de credincioși.
După terminarea Vecerniei, Preaonoratul Părinte Protopop, a oficiat instalarea noului preot. Acesta i-a înmânat părintelui Marionți Dumitru Viorel, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericilor, explicându-i acestuia cât și credincioșilor semnificația deosebită a acestui act în lucrarea pastoral-misionară a preotului. Noul preot paroh a adus mulțumirile cuvenite Bunului Dumnezeu, pentru toate darurile revărsate peste dânsul, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru încrederea și susținerea acordată, Preaonoratului Părinte Protopop, preoților împreună-slujitori, familiei, prietenilor și tuturor credincioșilor care i-au fost alături în acest moment important al vieții sale.

Pr. Neicu Alexandru

image