Hramul paraclisului de iarnă la Schitul din Bodrogu Vechi

De sărbătoarea Bunei Vestiri, luni,  25 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, un sobor de preoți a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, la Schitul de maici ,,Cuvioasa Parascheva” din satul Bodrogu Vechi, care și-a serbat hramul paraclisului de iarnă.

Din soborul slujitor au făcut parte: Părintele Grigorie Timiş, stareţul Mănăstirii Hodoş-Bodrog; Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Protos. Dr. Nicolae Tang, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, Pr. pensionar Dorin Ștefan, Pr. Vasile Chindriș de la Parohia Variaș, Pr. Radu Kosztner de la Parohia Pecica I și Ierodiacon Varlaam Frîncu.

La momentul cuvenit, Părintele Protopop Flavius Petcuț a rostit un cuvânt de învățătură despre Praznicul Bunei Vestiri și despre datoria fiecărui credincios de a conlucra cu harul lui Dumnezeu pentru dobândirea mântuirii, urmând exemplul Maicii Domnului în această lucrare sfântă.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către un grup de studenți teologi de la Facultatea de Teologie ,,Ilarion V. Felea” din Arad.

Părintele Nicolae Tang a adresat tuturor celor prezenți un cuvânt de mulțumire pentru participarea la această sărbătoare a așezământului monahal, atât astăzi cât și în ziua de ajun când Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Aradului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

Răzvan Hobincu

student teolog

image

image

image

image

image

image

image

image