Cabinete socio-medicale redeschise la Arad

Joi, 4 aprilie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost redeschise noile cabinete medicale ,,Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” ce vor funcţiona în cadrul Sectorului social al Arhiepiscopiei Aradului, pentru a veni în sprijinul persoanelor care au o situaţie financiară precară, persoanelor cu handicap, persoanelor în vârstă care nu au nici un venit sau care au o pensie mica, pensie socială, familiilor cu mai mulți copii, persoanelor fără loc de muncă și altele.

Cu prilejul acestui eveniment, Pr. Gheorghe Gligor, consilier social a săvârşit o slujbă de sfinţire a cabinetelor în prezenţa medicilor voluntari şi a beneficiarilor. În aceste cabinete vor putea fi consultaţi în mod gratuit pacienţi cu probleme ce ţin de medicină generală, cardiologie, ORL, pediatrie, interne, dermatologie, hematologie, psihiatrie ş.a.

Cabinetele medicale din cadrul Arhiepiscopiei Aradului au luat fiinţă urmare solicitărilor tot mai frecvente primite la Centrul Eparhial din partea persoanelor defavorizate pentru consultaţii, tratamente medicale şi medicamente, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, în anul 2003 când s-a amenajat şi s-a dat în folosinţă un spaţiu care să fie utilizat în acest scop.
Din 2013 ele funcționează în parteneriat cu Asociația AMFOR Arad și au ca destinație oferirea de consultații medicale pentru 10 specializări, iar cu sprijinul farmaciilor, distribuirea de medicamente pacienților se face în mod gratuit.

Biserica Ortodoxă Română a sprijinit permanent actul medical, sub oblăduirea ei luând fiinţă primele unităţi spitaliceşti din ţara noastră.

Protos. Iustin Popovici

2

3

4

5