Cerc Pastoral Misionar la Semlac

În Duminica a patra din postul Sfintelor Paști a Sfântului Ioan Scărarul preoții Cercului pastoral misonar Pecica, coordonați de precucernicul părinte Ilie Nădăban s-au reunit începând cu ora 17 în parohia Semlac. În prezența a numeroși credincioși atât din parohia Semlac dar și din parohiile vecine cât și a reprezentanților autorităților locale s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

În acest an săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, care se săvârșește pentru sănătate trupească și sufletească a coincis cu o zi consacrată sănătății în întreaga lume, atât creștină cât și necreștină și anume Ziua Mondială a Sănătății celebrată în fiecare an începând cu anul 1950 la data de 7 aprilie. După săvârșirea Tainei Sfântului Maslu , precucernicul Părinte Tudor Budeanu de la parohia Macea, a ținut un bogat cuvânt de învățătură în care a reiterat conținutul Evangheliei Duminicii și a prezentat rolul Postului în urcușul duhovnicesc al omului în plan individual, al fiecarei comunități creștine și al umanității în ansamblul ei. Fiecare om are responsabilitatea de a personaliza postul și de a-și împropria foloasele lui. Marea taină a creștinului este de a presonaliza ortodoxia într-un cadru liturgic. Simultan creștinul postește atât postul lui personal , dar acest post , această jertfă este de fapt postul Bisericii. Adică trăirea jertfelică a postului se împropriază de fiecare credincios în cadrul liturgic. Postul unește prin realismul său liturgic, al creștinilor care îl practică atât pe credincioși din prezent cât și pe predecesorii practicanți ai postului, putând fi considerat o punte de legătură liturgică a prezentului cu trecutul dar și cu viitorul având astfel o dimensiune comunitară.
La sfîrșitul programului părintele Ciprian Tripa a mulțumit Lui Dumnezeu pentru prilejul de a fi împreună în rugăciune precum și precucernicilor părinți și credincioșilor care au participat la programul liturgic și pastoral.

Pr Ciprian Tripa

image

image