Concertul Coralei Preoților Arhiepiscopiei Aradului în Parohia Lipova

„Şi voi cânta numele Domnului Celui Preaînalt” (Psalm 7, 17)
Ziua de Marți 16 aprilie 2019 s-a constituit într-o adevărată zi binecuvântată de Dumnezeu pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe din Lipova, care au primit oaspeți de seamă la vremea Vecerniei și anume membrii Coralei Preoților Arhiepiscopiei Aradului conduși de către Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean care cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului au poposit în parohie pentru un eveniment deosebit, şi anume concertul de cântări religioase din Postul Mare a Coralei.
Corala Preoților Arhiepiscopiei Aradului este compusă din preoți din întreaga Arhiepiscopie care pe lângă calități muzicale deosebite au în comun și dragostea față de muzica corală. Pe lângă osteneala slujirii sfintelor slujbe la altarele parohiilor lor, iată, în această perioadă, preoţi din Arhiepiscopia Aradului aduc prin intermediul cântărilor specifice Postului Mare simţământul de necuprins în cuvânt al dorinţei omului de sfinţenie. Repertoriul a cuprins piese de o deosebită profunzime şi sensibilitate, cu un mesaj actual şi dătător de speranță pentru călăuză dreaptă spre Înviere. Astfel, cei prezenţi au putut asculta „Suflete al meu…” de Mihail Berezovschi, „Până când Doamne…” de Dimitrie Bortneanschi, „Ușile pocăinței…” de Nicolae Lungu, „Miluieşte-mă Dumnezeule…” de Gheorghe Cucu, „Miluiește-mă Doamne că sunt strâmtorat…” de Iosif Romulus Botto, „Cămara Ta…” de Nicolae Lungu, „Şi era la ora a şasea…” de Gh. Mandicevschi precum și alte frumoase pricesne din această perioadă.
La finalul concertului Preaonoratul Părinte Protopop Nelu Mercea, în calitate de gazdă, a mulțumit invitaților pentru frumoasele pricesne pe care le-au interpretat, a mulțumit preoților Parohiei Lipova pentru organizarea unui astfel de eveniment duhovnicesc minunat precum și credincioșilor prezenți pentru participarea într-un număr atăt de mare la acele binecuvântate momente de înâlțare duhovnicească.
Preot Raul Moț

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Foto credit: AtoStudio