SĂPTĂMÂNA ALTFEL ÎN PAROHIA LIPOVA

În cadrul activităţilor desfăşurate în Săptămâna Altfel de către liceele din oraşul Lipova, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română din Lipova, s-au organizat în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lipova mai multe grupe de copii care au venit împreună cu diriginţi şi profesorii lor de religie pentru a se spovedii şi pentru a primii Taina Împărtăşaniei.
Astfel săptămâna trecută biserica a fost vizitată de elevii Liceului „Sever Bocu” care, însoţiţi fiind de profesorul de religie Florin Gui-Borz, au venit pentru a se spovedii, participând mai apoi şi la Liturghia Sfântului Grigore Dialogul în cadrul căreia au fost şi împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele lui Hristos.
În dimineaţa zilei de Marţi 16 Aprilie au poposit în biserică elevii claselor primare ale Liceului „Atanasie Marienescu”, însoţiţi de învăţătorii lor şi de profesorul de religie Nicolae Guleş. În cadrul întâlnirii preotul paroh Raul Moţ a explicat copiilor importanța întâlnirii cu Hristos prin împărtășirea cu Sfintele Taine în această perioadă a Postului Mare, arătându-le că astfel devin și ei copii mai buni, fiind pregătiţi pentru a primii vestea cea bună a Învierii lui Hristos. Mai apoi s-a săvârşit un Tedeum pentru folosul şi ajutorul tuturor şcolarilor prezenţi după care au fost împărtăşiţi toţi copii prezenţi.
La final preotul paroh a mulţumit profesorilor pentru această frumoasă bucurie duhovnicească și pentru buna colaborare între instituții, copiilor pentru prezență, precum și părinților care au înțeles să își aducă copiii pentru a fi împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos în această perioadă a Postului Mare.

image

image