Săptămâna altfel în Parohia Roşia Nouă

În dimineața zilei de luni, 15 aprilie 2019, în Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” din Parohia Ortodoxă Română Roșia Nouă și Obârșia, Protopopiatul Lipova, începând cu orele 10:00 s-a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia copiii de la Grădinița P.N. Roșia Nouă, coordonați de doamna educatoare Iulia Andrada Ștefan, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

Preotul paroh Craveț Cătălin-Dumitru a explicat copiilor importanța întâlnirii cu Hristos prin împărtășirea cu Sfintele Taine în această perioadă a Postului Mare, arătând copiilor că astfel devin și ei mici ingerași ai Mântuitorului.

Totodată, în ziua de vineri, 12 aprilie 2019, începând cu orele 10:00, preotul paroh a poposit în mijlocul copiilor de la Grădinița P. N. Roșia Nouă, la invitația doamnei educatoare Iulia Andrada Ștefan, pentru o lecție de cateheză. Părintele Craveț Cătălin le-a prezentat copiilor unele minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos în timpul activității Sale, precum și actualitatea acestora în viața de zi cu zi.
Preotul paroh a mulțumit la finalul sfintei liturghii doamnei educatoare Iulia Andrada Ștefan pentru această frumoasă bucurie duhovnicească și pentru buna colaborare între instituții, copiilor pentru prezență, dar și părinților care au înțeles să își aducă copiii pentru a fi împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos în această perioadă a Postului Mare. Apoi fiecare copil a fost miruit, a primit anaforă și câte o iconiță din partea preotului paroh.
A transmis Pr. Craveț Cătălin-Dumitru
4
5