Cerc pastoral-misionar la Covăsînț

Duminică 14.04.2019, credincioșii parohiei Covăsînț au participat într-un număr impresionant la Taina Sfântului Maslu oficiată, la orele 12 cu prilejul întrunirii Cercului pastoral misionar Șiria, de către un sobor alcătuit din preoții Cercul pastoral-misionar nr.III Șiria.

Au participat preoții: Doca Leonardo și Dărău Petru de la parohia Pâncota, Radeș Mihai de la parohia Mîsca, Trif Adorian de la parohia Galșa, Pavel Savu și Botezatu Iulian de la parohia Șiria, Murg Marius de la parohia Covăsînț, Jula Petru de la parohia Cuvin, Săvușcă Valentin de la parohia Miniș, Florin Ardeuan de la parohia Chesînț, Tripa Ciprian de la parohia Semlac, protosinghel Emanuel de la Mănăstirea Feredeu, Șirian Mircea de la parohia Radna, secretarul Protopopiatului Lipova. conduși de către preotul Mercea Nelu protopopul Lipovei.
Cuvântul de învățătură a fost rostit, de către preotul Mercea Nelu Protopopul Lipovei, în care a făcut referiri la pericopa evanghelică din Duminica a V-a din Postul Mare a Cuvioasei Maria Egipteaca (Marcu X, 32-45; Luca VII, 36-50). Mesajul Evangheliei descrie în mod deosebit chipul femei păcătoase din casa Simon fariseul cu puțin timp înainte de Patima Mântuitoare a Lui Hristos. În același regristru spiritual se regășește și cuvioasa Maria Egipteaca, care a devenit un model de pocăință pentru toți credincioșii. Sfinții Păriniții ai Bisercii au pus în lumină acest model de viețuire cu două săptămâni înainte de praznicul luminat al Învierii, ca să privim cu atenție la viețuirea Cuvioasei Maria Egipteanca și avem nădejde că la final vom dobândi mântuirea.
Preotul Trif Adorian de la parohia Galșa, a dat citire referatului cu tema ”Cooperarea dintre Biserică şi școală – contribuţie majoră în promovarea educaţiei copiilor şi tinerilor de la sat . Referentul a subliniat rolul deosebit, pe care preotul îl are în relație cu școala, dar și cu tinerii și responsabilitatea profesorului de religie, care trebuie să răspândească elevilor lumina necesară pentru înțelegerea modului de a viețui în lume și de a urma în toate Lui Hristos.
La finalul Tainei Sfântului Maslu preotul paroh Murg Marius a mulțumit din suflet preoților prezenți și în mod deosebit părintelui protopop Mercea Nelu, pentru faptul că a ales să fie perezent în mijlocul credincioșilor din parohia Covăsînț. Părintele Murg Marius dovedește mult elan în activitatea misionară, reușind să creeze o emulație deosebită în parohia, pe care o păstorește.
Ziua liturgică a continuat în parohia Mîsca, unde la orele 17 s-a oficiat Taina Sfântului Maslu. La final preotul paroh Radeș Mihai a mulțumit preoților și credincioșilor pentru participare. La Taina Sfântului Maslu a participat și părintele Mercea Nelu protopopul Lipovei.

Preot Botezatu Iulian

image

image