Seri duhovnicești în Parohia Crocna

Perioada Postului Mare trebuie să fie pentru fiecare creștin un urcuș duhovnicesc, o perioadă de trăire mai intensă a credinței și de înmulțire a faptelor bune. Cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la inițiativa Preotului paroh Bej Florin în Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș serile de vineri din perioada Postului Mare au fost pentru a treia oară seri duhovnicești, seri în care preoții invitați au slujit și au ținut fiecare un ziditor cuvânt de învățătură, pentru zidirea sufletească a credincioșilor.Ciclul serilor duhovnicești a fost deschis de Părintele Pop Gheorghe Cristian din Parohia Revetiș, care a vorbit credincioșilor despre importanța postirii prin fapte; Părintele Herbei Valentin din Parohia Buhani a vorbit credincioșilor despre rolul bisericii în viața creștinului, ca loc al comuniunii sufletești; Părintele Ieromonah Clement Iordache de la Mănăstirea Hodoș – Bodrog a vorbit credincioșilor despre semnificația Sfintei Cruci.

Duminica a III-a din Postul Mare închinată Sfintei Cruci a fost o duminică plină de bucurie, o sărbătoare aleasă, întrucât tânăra Maria Brădean a susținut în Biserica Parohiei Crocna recital de pricesne ”Cruce sfântă părăsită”, semănând prin cânt în sufletele credincioșilor o emoție sfântă.
Părintele Oarcea Florin din Parohia Almaș a vorbit credincioșilor despre momentele importante ale Sfintei Liturghii; iar Părintele Ciprian Lușcă din Parohia Zimbru a vorbit despre năzuința omului spre Dumnezeu, spre starea de sfințenie, pornind de la exemple concrete din viața satului românesc de odinioară.
Serile duhovnicești au fost încheiate prin prezența Părintelui Ioan Vesa din Parohia Iosășel, care a vorbit credincioșilor despre pregătirea sufletească pe care trebuie să o aibă fiecare creștin în Săptămâna Patimilor,prin participarea la sfintele slujbe și prin Taina Sfintei Spovedanii pentru că ”Iată Mirele vine în miezul nopții și fericită e sluga pe care o va afla priveghind…”.
De asemenea perioada serilor duhovnicești a fost încununată în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim prim prezența în număr mare a credincioșilor la Sfânta biserică îmbrăcați în portul popular al locului și prin recitalul de pricesne ”Vorbea Iisus de pe colină” susținut de tânărul Rori Manolache.

Preot Florin Bej

image

image

image

image

image

image

image