SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ ÎN SÂMBĂTA LUI LAZĂR LA PENITENCIARUL ARAD

Sâmbătă 20 aprilie 2019, în Sâmbăta lui Lazăr, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cadrul Penitenciarului din Arad.La Sfânta Liturghie alături de Preasfințitul Părinte Emilian au participat arhid. Mircea Proteasa, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului, arhid. Gheorghe Lehaci, preot Vlad Sergiu Sandu de la Parohia Firiteaz, preot Bogdan Oneț de la Parohia Mândruloc și preot Vlad Oneț, preot capelan al Penitenciarului din Arad. La Sfânta Liturghie au participat angajați ai penitenciarului din cadrul Sectorului de reintegrare socială, precum și deținuți  custodiați în penitenciar. În cadrul Sfintei Liturghii s-au făcut rugăciuni de pomenire pentru ostenitorii și angajații penitenciarului Arad care s-au mutat în veșnicia lui Dumnezeu.

În cuvântul de învățătură, PS Părinte Emilian a evidențiat importanța mărturisirii de credință în acestă perioadă a Postului mare, asemănând   închisoarea cu un mormânt din care prin nădejdea învierii și a libertății noastre vom fi chemați să ieșim pentru a începe o viață nouă în Hristos. În cuvântul de învățătură legat de  minunea venirii Sfintei lumini la Ierusalim, s-a subliniat însemnătatea acestei sărbători aducătoare de lumină în sufletele credincioșilor. La final, Preasfinția Sa le-a transmis tuturor urări de bine, rugând pe Dumnezeu să le împlinească toate bunele dorințe folositoare, să le stingă durerile, necazurile și suferințele tuturor, ca în lumina și bucuria Învierii să petreacă în pace și mulțumire Sfintele Sărbători.
La sfârșitul slujbei, preotul capelan Vlad Oneţ a mulţumit Preasfinţitului Părinte episcop Emilian pentru bunăvoința sa  de a veni să slujească în penitenciarul arădean. Deasemenea, a adus mulțumiri Arhiepiscopiei Aradului, reprezentată de Înaltpreasfinția sa dr. Timotei Seviciu, care de fiecare dată în preajma marilor Praznice Împărătești poposește în mijlocul persoanele private de libertate care se află custodiate la Penitenciarul din Arad.

 Deținuții participanți la  oficierea Sfintei Litughii, au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Aradului, pentru ca bucuria Învierii lui Hristos să  fie deplină și în inima celor încercați și privați de libertate.

Preot Vlad ONEȚ

image

image

image