SLUJBA ÎNVIERII SĂVÂRȘITĂ DE ARHIEPISCOPUL ARADULUI ÎN AMBELE SEDII ALE PENITENCIARULUI ARAD

În după amiaza Sâmbetei celei Mari, la invitația domnului subcomisar de penitenciare Dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, a fost întâmpinat de preotul capelan Vlad Oneț și de preotul Bogdan Oneț, preot paroh la parohia Mândruloc.
Aceștia au oficiat Slujba Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos începând cu orele 15.00, prima dată în biserica mare, cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cadrul Penitenciarului din Arad, apoi la capela secției exterioare cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”. Au participat la slujbă peste 250 de persoane private de libertate, care s-au rugat pentru ca lumina sfântă să aducă și în sufletele lor bucuria duhovnicească a Învierii lui Hristos.
În cuvântul de învățătură legat de minunea venirii Sfintei lumini la Ierusalim, chiriarhul a subliniat însemnătatea acestei sărbători aducătoare de lumină în viața credincioșilor. La final, Înaltpreasfinția Sa le-a transmis tuturor urări de bine, rugând pe Dumnezeu să le împlinească toate bunele dorințe, să le stingă durerile, necazurile și suferințele tuturor, ca în lumina și bucuria Învierii să petreacă în pace și mulțumire Sfintele Paști.
La sfârșitul slujbei, preotul capelan Vlad Oneţ, preot al Unității Penitenciarului din Arad, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru dragostea şi purtarea de grijă pe care ciriarhul Aradului o are pentru cei aflați în suferință, precum și pentru îndoita osteneală de a fi în fiecare an în mijlocul persoanelor private de libertate care se află custodiate în Penitenciarul din Arad, cu ocazia Praznicului Învierii lui Hristos. După cuvântul de mulțumire deținuții au primit „ Paști” și daruri din partea Arhiepiscopiei Aradului, în armonia frumoaselor cântări ale Penticostarului, cântate de corul deținuților.