Slujire arhierească şi binecuvântare de lucrări în Parohia Selişte

În Duminica a 5-a din Post, (a Sf. Cuv. Maria Egipteanca), 14 aprilie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit  în mijlocul credincioşilor din Parohia Selişte, Protopopiatul Ineu, spre a binecuvânta şi sfinţi lucrările săvârşite la biserica parohială cu Hramul ,,Înălţarea Domnului”.

Chiriarhul arădean a fost întâmpinat în fața bisericii de Pr. Adrian Zaha, protopopul Ineului, preoții din vecinătate și de credincioşii din sat.  După sosire, Înaltpreasfinţia sa a săvârşit slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare de reînnoire a bisericii, după care, în biserica parohială a fost săvârşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Din sobor au făcut parte Pr. Adrian Zaha, protopopul Ineului, Pr. paroh Ionel Morar, Pr. Florin Gaşpar de la Parohia Cărand şi Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de învățătură pus sub titlul ,,Slujirea în Biserică” (cf. Evr. 9; Mc. 10), adică cea adusă lui Dumnezeu spre laudă şi pentru mântuirea oamenilor. Aceasta din simţământul adevăratei iubiri ce merge până la jertfă. De aceea, jertfa deplină a împăcării cu Dumnezeu prin iertarea păcatului neascultării dintru început a protopărinţilor nu o putea aduce decât Fiul lui Dumnezeu prin iubirea desăvârşită faţă de Tatăl ceresc şi faţă de toţi cei ce Îl urmează cu credinţă. Credincioşii de împărtăşesc din această slujbă jertfitoare împlinind cele bineplăcute lui Dumnezeu şi spre folosul întregii obşti a Bisericii. Înnoirea bisericii parohiale, în acest cadru, dovedeşte lucrarea spre mântuire a enoriaşilor pentru care Dumnezeu Însuşi dăruieşte răsplătirea cerească, a subliniat Înaltpreasfinţia sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul ,,Trifon Lugojan” al Catedralei Arhiepiscopale  din Arad, condus de teologul Marinel Roz.

La eveniment au participat şi domnul deputat Florin Tripa, precum şi primarii localităţilor Cărand şi Beliu.

La finalul Sfintei Liturghii, Înalpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop, a hirotesit întru iconom, pe Preacucernicul Părinte Ionel Morar, pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoreşte.

La rândul său părintele paroh a mulţumit Arhipăstorului pentru toate binecuvântările şi pentru toată purtarea de grijă, precum și tuturor credincioşilor implicaţi, ostenitorilor, binefăcătorilor şi donatorilor pentru frumoasele lucrări de renovare ce s-au săvârşit la sfânta biserică rugând pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască multă sănătate, bucurie și mântuire.

Protos. Iustin Popovici

0

2

3

4

6

7