CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA CHIER

Duminică, 19.05.2019, în biserica din Chier, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a avut loc întrunirea cercului pastoral-misionar Târnova, condus, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către părintele Gabriel Streulea, de la parohia Şilindia.

Evenimentul a început la orele 16:00 prin săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 12 preoţi. La finalul slujbei părintele Robert Tudor, de la parohia Drauţ, a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, prezentând câteva aspecte importante ale Sfântului Maslu, în legătură cu Evanghelia ce s-a citit dimineaţă la Sfânta Liturghie, a slăbănogului de la Vitezda. În cuvântul de învăţătură, părintele a scos în evidenţă legătura dintre păcat şi boală, mai apoi, moarte, cea de pe urmă devenind consecinţa celui dintâi, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel (Romani 6, 23). De asemenea părintele a menţionat importanţa Tainei Sfântului Maslu care stă în strânsă legătură şi cu Taina Spovedaniei, deoarece în cadrul Sfântului Maslu primim şi vindecare trupească şi sufletească.

După slujbă, preoţii s-au îndreptat spre casa parohială, unde părintele paroh Voicu Ivănuţ, a susţinut, în conformitate cu tematica anului omagial 2019 în Patriarhia Română, referatul cu tema: „Clerici slujitori ai Bisericii strămoşeşti în satul românesc”. Părintele referent a menţionat frumuseţea existenţei Bisericii în cadrul satului românesc, pomenind cuvintele poetului nostru naţional, Mihai Eminescu: „Biserica Ortodoxă este mama neamului românesc”. Legătura dintre preoţi şi credincioşii de la sat a fost şi trebuie să rămână indisolubilă, strâns unită şi de încredere. De asemenea părintele referent a adus un omagiu înaintaşilor săi de la Sfântul Altar, cărora le mulţumeşte şi pe care îi pomeneşte în fiecare Sfântă Liturghie.

În încheiere, părintele paroh Voicu Ivănuţ a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi, oferind şi o agapă frăţească.

Pr. Gabriel Streulea, Parohia Şilindia

2

3