,,Ziua Familiei” sărbătorită în Parohia Arad- Bujac

Proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite,în 1993, ca eveniment cu dată fixă la 15 mai a fiecărui an, începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită oficial, la propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română și Ziua familiei române.
Într-o atmosferă de destindere, frățietate și bucurie, Centrul cultural- pastoral ,,Sfântul Ierarh Nicolae” al Parohiei Arad- Bujac a sărbătorit sâmbătă, 18 mai, Ziua Familiei, manifestare pastoral- misionară și social- culturală aflată la a doua ediție, la care au participat peste trei sute de persoane, copii și elevi, tineri și vârstnici. Obiectivul central al evenimentului a fost de a menține trează conștiința apărării și promovării valorilor culturale și spirituale legate de familia tradițională.
Pe terenul de sport Olimpia, proprietate a parohiei, s-au desfășurat mini- competiții sportive, jocuri pentru copii, vizionarea unei piese de teatru pentru copii, tobogan, seminar și dialoguri cu adulții pe teme legate de problemele cu care se confrunta familiile astăzi: migrație, abandon școlar, sărăcie.
În deschiderea activităților organizatorii au evidențiat importanța comunicării interumane, faptul de a fi împreună într- o societate confruntată tot mai mult cu lipsa de repere, de dialog și cu tendințe de segregare.
Demersul educațional al Parohiei Arad- Bujac, de sărbătorire a Zilei Familiei pentru întregul cartier, a fost realizat în deplina colaborare cu: Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Comunitatea Baptistă Golgota, Asociația Oaza, Clubul Sportiv Olimpia- Bujac, Liceul cu Program Sportiv Arad.
Participantii a putut să se bucure pe parcursul activităților de o masă caldă, cu bunătăți la ceaun, oferite cu generozitate și dragoste de către organizatori.
​ Preot dr. Vasile Pop

image

 image

image

image

image

image