Examen de certificare a competențelor profesionale la Seminarul Teologic Ortodox din Arad

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, elevii absolvenţi ai clasei a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad au susţinut examenul de Certificare a competenţelor profesionale.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, având şi calitatea de preşedinte al comisiei de examen, a fost prezent la deschiderea şi derularea programului, însoţit de Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului. Înaltpreasfinția sa a fost întâmpinat la sosirea în şcoală de către Preacucernicul Părinte Profesor Pompiliu Gavra, directorul Seminarului, de către membrii corpului profesoral şi de elevii absolvenţi.

Chiriarhul le-a adresat absolvenţilor un cuvânt de binecuvântare, la momentul de rugăciune în capela Seminarului, întărindu-i în dreapta credinţă, arătându-le totodată cât de importantă este misiunea pe care ei şi-au ales-o, aceea de a fi mărturisitori ai lui Hristos, Cuvântul Întrupat.

Examenul s-a desfăşurat pe două coordonate: susţinerea lucrărilor de atestare profesională şi susţinerea probelor practice. Întregul demers s-a realizat în prezenţa comisiei formată din părinţii profesori de la Seminarul Teologic din Arad, comisie prezidată de către ÎPS dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului.

Drăgan Cătălin-Iulian, secretar la Seminarul Teologic Ortodox din Arad