Săptămâna altfel cu copiii din Parohia Sederhat

În dimineața zilei de miercuri, 29 mai, copiii grădiniței din parohia Sederhat alaturi de doamna edcatoare Ponta Alexandra, împreună cu preotul paroh Muresan Arxinte au făcut împreună un popas duhovnicesc la Sf Mănăstire ,,Sf Simeon Stâlpnicul” din Arad-Gai.

Aceștia au participat la Sfânta Liturghie, iar la momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine, evidențiindu-se prin acesta importanță copiilor de-a fi mai aproape de Dumnezeu, îndeplinim totodată cuvântul Scripturii ,,lăsați copiii să vină la Mine căci a unora ca acestora este Împărăția Cerurilor „. După Sfânta Liturghie obștea mănăstirii le-a oferit celor mici precum și părinților care au venit o agapă.

După ce au participat la Sfânta Liturghie au avut ocazia să vadă împrejurimile mănăstirii bucurându-se de natura înconjurătoare, precum și modul de viață al unei persoane monahale care îmbină într-un mod armonios pe Marta cu Maria. Dupa ce au plecat de la mănăstire cei mici au avut ocazia să se plimbe cu tramvaiul prin oraș ( unii dintre ei fiind pentru prima data). Acestă activitate de recreere și de bucurie a culminat cu participarea tuturor la un loc de joacă din Arad, unde cei mici au primit răsplata cuvenită conform vârstei lor.
Pr. Muresan Arxinte