Moment de bucurie pentru absolvenţii Seminarului Teologic Ortodox din Arad

Catedrala Veche din Arad a găzduit duminică, 26 mai, evenimentul ce a marcat absolvirea cursurilor de către elevii promoţiei 2019, de la Seminarul Teologic Ortodox Arad.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei Vecerniei de către un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte Protos. Iustin Popovici, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Aradului, Pr. Prof. Pompiliu Gavra, Pr. Prof. Dacian-Emilian Nan, Pr. Prof. Codin Şimonca-Opriţa, Pr. Prof. Vlad-Sergiu Sandu, Diac. Prof. Călin Teuca şi Diac. Prof. Lucian-Victor Baba, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în cadrul căreia au fost înălţate rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra absolvenţilor în cei patru ani de studii.

Părintele director Pompiliu Gavra a adresat un cuvânt de felicitare prin care a evidenţiat faptul că seminariştii vor fi viitori dascăli şi preoţi.

În încheiere, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a adresat absolvenţilor un părintesc cuvânt de învăţătură în contextul perioadei liturgice în care ne aflăm, după care a felicitat întregul corp profesoral pentru sprijinul și călăuzirea acordată în acești patru ani absolvenţilor. Felicitările s-au îndreptat și către familiile lor, care au fost alături de ei la acest moment special.

Drăgan Cătălin-Iulian

Secretar la Seminarul Teologic Ortodox Arad