PS PĂRINTE EMILIAN CRIŞANUL ÎN MIJLOCUL ELEVILOR ȘCOLII NAȚIONALE DE PREGĂTIRE A AGENȚILOR DE PENITENCIARE DIN ARAD

Luni, 27 mai 2019, Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, răspunzând invitației doamnei comisar șef de penitenciare Delia Halchin, a săvârșit slujba Tedeumului de mulțumire în prezența elevilor Școlii Naționale de pregătire a agenților ce se pregătesc să devină lucrători de penitenciare.
După săvârșirea slujbei de mulțumire a urmat cuvântul de învățătură rostit de către PS. Părinte Emilian Crișanul, care a îndemnat pe cei prezenți, elevi și cadre didactice să primească în inima lor învățătura Mântuitorului nostru Iisus Hristos, arătând prin faptele lor dragostea pentru Dumnezeu în iubirea pentru aproapele aflat in suferință.
La finalul slujbei a mulțumit doamnei comisar șef de penitenciare Delia Halchin pentru invitația făcută, binecuvântând pe toți cei prezenți, dărindu-le câte o Carte de rugăciuni pentru a le fi de folos pentru fiecare ceas al zilei dar și în momentele importante ale vieții pentru a întâlni pe Dumnezeu în rugăciune.
Preasfințitul Părinte Emilian, însoțit de arhid. Gheorghe Lehaci, a fost întâmpinat la Capela, cu hramul “Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia” din cadrul Centrului de Formare și Specializare a Ofițerilor din Administrația Penitenciară Arad, de către preotul capelan Vlad Oneț, de profesorii și elevii Școlii Naționale de pregătire a agenților ce se pregătesc să devină lucrători de penitenciare..
Doamna comisar șef de penitenciare Delia Halchin a mulțumit Arhiepiscopiei Aradului pentru grija părintească pe care o are pentru instituția Penitenciarului din Arad, transmințând urările de bine către conducerea Arhiepiscopiei Aradului din partea domnului subcomisar de penitenciare dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad.
Preot capelan Vlad Oneț