Elevi arădeni participanți la etapa națională a Concursului Interdisciplinar de Cultură și Spiritualitate Românească

În perioada 22 – 26 mai 2019, s-a desfășurat la Râmnicu Vâlcea, etapa națională a Concursului Interdisciplinar de Cultură și Spiritualitate Românească. Acest concurs caută să valorifice dimensiunile culturale, istorice și religioase ale comunității în care trăim.

Abordând teme din programele disciplinelor Limba și Literatura Română și Religie, anul acesta, sub genericul ,,Frumusețea sacră a naturii”, la secțiunea liceu au fost propuse următoarele teme: clasele IX – X: Natura ca dar și responsabilitate, și clasele XI – XII: Existența între sacru și profan.

Concursul, la nivel național, constă în abordarea respectivelor tematici, atât printr-o probă scrisă, cât și printr-o probă orală. Din partea Aradului, anul acesta s-au calificat și au obținut rezultate la etapa națională, elevele Miclea Mădălina și Borca Irina. Eleva Miclea Mădălina, din clasa a X – a B, de la Colegiul Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal” Arad, a obținut 93 de puncte și o mențiune din partea Ministerului Educației Naționale; profesori coordonatori: Lazăr Flavius și Dragomir Tudor. Eleva Borca Irina, din clasa a XI – a D, de la Colegiul Național ,,Moise Nicoară” Arad, a obținut 89 de puncte și premiu special din partea Arhiepiscopiei Râmnicului; profesori coordonatori: Barcan Florin și Maxim Andreia. Elevele au fost însoțite la concurs de profesorul Lazăr Flavius.

Premierea a avut loc în sala festivă a Colegiului Național ,,Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a domnului prof. dr. Vasile Timiș, inspector general pe Religie în cadrul Ministerului Educației Naționale, precum și a altor oficialități locale. Sincere felicitări elevelor și profesorilor coordonatori, care prin strădania și munca lor, au reprezentat cu cinste județul nostru la acest prestigios concurs național.

Prof. Flavius Lazăr