Momente de suflet în Duminica mironosițelor la parohia Aluniş

În duminica a treia după Paști, Biserica prăznuieşte pe femeile mironosițe, cele care din dragoste pentru Hristos au înfruntat teama de cei ce păzeau mormântul Domnului, pentru a unge cu aromate trupul Mântuitorului. Răsplata pentru fapta lor plină de evlavie a fost bucuria de a afla cele dintâi faptul Învierii Domnului și de a-L vedea pe Hristos înviat. De asemenea ele rămân peste veacuri icoane și modele pentru femeile crestine.

Astfel în parohia Aluniş, un grup de tineri, îndrumați de părintele paroh Ilota Sorin, au prezentat la finalul Sfintei Liturghii, un repertoriu de cântări bisericești și poezii specifice perioadei post-pascale, dar și având tematică femeia creștină și mai ales vocația ei de mamă. Momentul acesta s-a dorit să fie un prinos de apreciere și recunoștință adusă tuturor femeilor, mamelor, bunicelor.

La finalul acestui moment plin de emoție, fiecare credincioasă a primit o floare și o candelă, ca simbol al rugăciunii neîncetate care trebuie să caracterizeze viața fiecărei persoane. În special, mama e cea care se trezește cea dintâi și se culcă ultima, dar și trezirea și culcarea să fie binecuvântate prin rugăciune.

image

image

image