Paştile – Bucuria copiilor din Parohia Lipova

Tinerii constituie viitorul oricărei societăți și de formarea și implicarea lor depind rezultatele generațiilor ulterioare. De aceea, ce semănăm astăzi în sufletul și cugetul tinerilor reprezintă și ceea ce vor culege copiii acestora peste câteva decenii. Prin urmare, ghidându-ne după cuvintele Mântuitorului Hristos care spune „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi” și în acest an preoții și credincioșii din parohia Lipova au încercat, în măsura posibilităților, să implice cât mai mult în viața bisericii pe cei mai tineri dintre credincioși.

Tocmai de aceea încă din Duminica Floriilor au fost încurajați părinții cu copii să vină cât mai des la slujbele care s-au săvârșit în Săptămâna Mare, să vină cu ei la Liturghia Darurilor pentru a-i împărtășii și să îi aducă pe cei mici pentru a bate toaca în curtea bisericii. Astfel împreună cu profesorii de la cele două licee din orașul Lipova au fost organizate mai multe grupe de copii care au venit pentru a se spovedii și pentru a primii Trupul și Sângele lui Hristos.

În Joia Mare s-a reușit o implicare a tinerilor în procesiunea de aducere a Paștilor, de la casa celor care în acest an le-au donat, la biserică. Cei tineri, îmbrăcați în frumoase costume populare au purtat prapuri, au purtat prinoasele ce s-au adus la biserică și au încântat privirile locuitorilor orașului Lipova care și-au adus cu drag aminte de tinerețe.

Deasemenea în noaptea de Înviere aceiași tineri inimoși și dornici să participe la miracolul Învierii lui Hristos împreună cu toți credincioșii parohiei au fost cei care au purtat prapuri și au cântat cu bucurie „Învierea Ta, Hristoase Mântuitorule, îngerii o laudă în ceruri și pe noi pe pământ ne învrednicește cu inimă curată să Te slăvim”

Și fiindcă era firesc ca acești tineri să aibă parte și de o răsplată pentru tot efortul lor, în Duminica Învierii, la finalul Sfintei Liturghii au fost împărțite cadouri pentru cei mici prezenți, acestea fiind obținute printr-o campanie de colectare de cadouri pentru copii intitulată „Fii iepurașul solidar” organizată de un alt tânăr inimos – Valentin Căldăraș, care a reușit în scurt timp să colecteze cadouri pentru copii cu boli grave internați în secțiile de pediatrie din județul Arad și care a văzut potrivit să continue colaborarea pe care o are și cu parohia Lipova răsplătind pe cei mici cu cadouri.

În cele din urmă preoții Moț Raul și Neicu Alexandru din parohia Lipova au considerat că cea de-a treia zi de Paști ar fi o oportunitate potrivită pentru a invita pe copii din toate Casele de tip Familial din orașul Lipova aparținând DGASPC Arad să participle împreună la masa de prînz într-un restaurant din orașul Lipova. Astfel un număr de aproximativ 70 de copii împreună cu însoțitorii lor și familiile celor doi preoți au servit masa  bucurându-se împreună de Învierea Mântuitorului Hristos și cântând cu drag la sfârșitul întâlnirii „Hristos a înviat din morți, Cu moartea pe moarte călcând, Și celor din morminte, Viață dăruindu-le.”

Pr. Neicu Alexandru

FB_IMG_1556639730570

FB_IMG_1556639755316

FB_IMG_1556639789714

FB_IMG_1556639797373

rhdr

cof

cof