Credincioşii din Parohia Comlăuş şi-au sărbătorit anticipat hramul bisericii

Parohia Ortodoxă Comlăuş, din Protopopiatul Arad a îmbrăcat astăzi, duminică, 2 iunie 2019, straie de sărbătoare, anticipând sărbătoarea ,,Înălţării Domnului”, care este și hramul bisericii parohiale.

În dimineaţa zilei de duminică, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a fost întâmpinat, în apropierea bisericii, după tradiţie, de tinerii și credincioșii acestei parohii.

După aceasta, Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au făcut parte şi Pr. Flavius Petcuţ, protopopul Aradului şi Arhid. Mircea Proteasa, consilier economic.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Emilian a explicat pericopa evanghelică de la Ioan, în care este relatată minunea vindecării orbului din naştere. La finalul acestuia, Preasfinţia Sa a transmis binecuvântarea Chiriarhului locului, a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

La momentul cuvenit, foarte mulţi copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine de către Preasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corul parohiei, dirijat de doamna Melania Vuin.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Ioan Vand, a adus mulțumiri Preasfinţitului Părinte Emilian, preoților coliturghisitori, domnului Răzvan Cadar, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, prezent la această sărbătoare a parohiei, autorităților locale, consiliului parohial, comitetului parohial și tuturor celor prezenți, pentru că prin prezența lor au făcut ca ziua de astăzi să fie atât de frumoasă.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o procesiune în jurul bisericii.

Protos. Iustin Popovici