Proiectul ,,Satul meu, universul meu”

Vineri, 31 mai și sâmbătă, 1 iunie 2019, la Petriș și Roșia-Nouă, s-au desfășurat activitățile proiectului ,,Satul meu, universul meu”. Acest proiect, tributar Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), a debutat ca idee în cadrul orei de religie a clasei a XI –a A, profil pedagogic de la Colegiul Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad.

Din dorința de a ajuta, prin cea ce știu elevii de la acest profil cel mai bine să facă, s-a născut ideea de a merge într-o zonă rurală și de a desfășura activități educative și recreative cu copiii. Ceea ce ințial a fost doar o idee, cu ajutorul lui Dumnezeu, a devenit faptă.
Astfel, elevi, profesori, studenți, voluntari și părinți, s-au bucurat timp de două zile la Școala Gimnazială ,,Sabin Drăgoi” din Petriș, participând la diverse ateliere, din care amintim: ,,Citești, crești și te însănătoșești”, ,,Cruciulițe pe altițe”, ,,Atelierul fericirii”, ,,Sănătate în toate”, ,,Actor pentru o zi”, ,,Pictezi și te relaxezi”, ,,Socializăm și ne distrăm”. Atelierele au fost susținute de către elevele de la spcializarea învățători – educatoare a Colegiului Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal” Arad, studenți de la Facultatea de Medicină a Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” Arad, tinerele din Timișoara care realizează biblioteci în spitalele de pediatrie (Citești, crești și te însănătoșești), actrița Oltea Blaga și eleve de la Școala Populară de Artă. Activitățile s-au desfășurat prin grija Asociației ,,Grupul pentru Inițiative Culturale Arad” și cu sprijinul Centrului Cultural Județean Arad
Implicate în acest proiect au fost următoarele instituții: Arhiepiscopia Aradului, Centrul Cultural Județean, Colegiul Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, Școala Gimnazială ,,Sabin Drăgoi” Petriș, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” Arad, Inspectoratul Școlar Județean.
Ințiatorii acestui proiect sunt: prof. Larisa Chițu, director adjunct al Colegiului Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal” Arad, prof. Lia Faur, prof. Ioana Lazăr și prof. Flavius Lazăr.
prof. Flavius – Alexandru Lazăr