Binecuvântare de lucrări și sfințire de clopot în Parohia Luncșoara

În Duminica a 6-a după Învierea Domnului(a Vindecării orbului din naștere), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit  în mijlocul credincioşilor din Parohia Luncșoara, filia Luncșoara de Sus, Protopopiatul Sebiș, spre a binecuvânta şi sfinţi lucrările săvârşite și noul clopot la biserica parohială cu Hramul ,,Sf. Ilie Testviteanul”.

Chiriarhul arădean a fost întâmpinat în fața bisericii de Pr. Botea Alexandru, protopopul Sebișului, preoții din vecinătate și de credincioşii din sat.  După sosire, Înaltpreasfinţia sa a săvârşit slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare de reînnoire a bisericii, după care, a fost săvârşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Din sobor au făcut parte Pr. Botea Alexandru, protopopul Sebișului, Pr. paroh Tulcan Cătălin, Pr. Cristea Ilie de la Parohia Variaș, Pr. Nicola Adrian de la parohia Dumbrăvița, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial și Diaconul Moț Aurelian Iulian.

Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de învățătură pus sub titlul ,,Darul vederii spirituale” (cf. Fp. Ap. 16; Ioan 9), subliniind capacitatea şi necesitatea de a fi dobândit, ca şi folosul ce-l aduce credinciosului în căutarea căii mântuirii. Referindu-se şi la clopotul sfinţit, Chiriarhul a vorbit despre locul acestuia în biserică precum şi despre rostul lui în folosul de obşte.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului vocal,,Trifon Lugojan” al Catedralei Arhiepiscopale  din Arad.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a hirotonit întru preot pe diaconul Ros Roman Ioan Sorin pe seama Parohiei Ciuntești, protopopiatul Ineu.

La finalul Sfintei Liturghii, Înalpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop, a hirotesit întru iconom, pe părintele paroh Tulcan Cătălin, pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoreşte.

Apoi, Înalpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a sfințit și noul clopot al bisericii.

La eveniment a participat şi doamna primar a comunei Hălmăgel.

La rândul său părintele paroh a mulţumit Arhipăstorului arădean pentru toate binecuvântările şi pentru toată purtarea de grijă, precum și tuturor credincioşilor implicaţi, ostenitorilor, binefăcătorilor şi donatorilor pentru frumoasele lucrări de renovare ce s-au săvârşit la sfânta biserică rugând pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască multă sănătate, bucurie și mântuire.

Cu acest prilej, Chiriarhul a vizitat şi bisericile celorlate sate aparţinătoare parohiei.

Diacon Moț Aurelian Iulian