Vizită chiriarhală şi binecuvântare de lucrări în Parohia Hălmagiu

Astăzi, 2 iunie 2019, în Duminica a 6-a după Învierea Domnului (a orbului din naștere), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba Vecerniei în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Hălmagiu, din Protopopiatul Sebiș.

Înainte de a se săvârși slujba Vecerniei, s-au sfințit troițele din curtea bisericii și s-au binecuvântat lucrările săvârșite prin osteneala preotului paroh, Bacoș Cristian Mihăiță și a credincioșilor parohiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre lucrarea luminii, tâlcuind pericopele evanghelice ale duminicilor după Sfintele Paşti şi trebuinţa credinciosului de a lua aminte la aceasta spre dreaptă călăuzire pe cărările vieţii, ale cele obişnuite cât şi a celei duhovniceşti.

Din soborul preoților au făcut parte: pr. protopop Alexandru Botea, arhid. inspector Tiberiu Ardelean, pr. paroh Cristian Mihăiță Bacoș, pr. Dorel Moț (Parohia Gurahonț), pr. Cătălin Tulcan (Parohia Luncșoara), pr. Sebastian Rocsa (Parohia Pescari), diac. Aurelian Iulian Moț.

Pe lângă oficialitățile locale au mai participat la slujbă un impresionant număr de credincioși.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa, a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui paroh pentru toată munca și osteneala de care a dat dovadă pe tot parcursul păstoririi sale în Parohia Hălmagiu. La rândul său, părintele paroh a adresat mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru toată grija părintească purtată și credincioșilor pentru sprijinul acordat.

Răspunsurile la strană au fost date de către o parte a Grupului vocal ,,Trifon Lugojan” al Catedralei Arhiepiscopale din Arad.

Radu Mihai Popoviciu