Evocarea eroilor de la Tălagiu

Pe fericiții întru adormire eroi ostași luptători români căzuți pe toate câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, pentru apărarea Patriei și întregirea neamului, pentru unitate, libertate și demnitatea noastră, să-i pomenească Domnul întru Împărăția Sa.

Așa au glăsuit preoții, Viorel Nan și preotul paroh Ștefan Groza din parohia Tălagiu cu ocazia Liturghiei și a Parastasului, oficiate în data de 6 Iunie 2019 când am sărbătorit Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor.

An de an s-au oficiat rugăciuni în parohia Tălagiu pentru eroii căzuți sau dispăruți în Primul și al Doilea Război Mondial lângă o troiță din lemn care acum s-a degradat și a dispărut. Ne-am deplasat la noul Monument al Eroilor ridicat în curtea bisericii în 2018 și sfințit de Inaltpreasfințitul Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, când am pomenit și pe cei 4 eroi împușcați în Revoluția din 1848-1849.

La eveniment pe lângă credincioși, au participat și puținii elevi ai școlii din Tălagiu care au mai rămas împreună cu învățătoarea lor, Hord Ariela și au prezentat un scurt program.

La sfârșit s-a dat și îndătinata pomană.

 Veșnica lor pomenire!

Preot Groza Stefan