Instalare noului preot în Parohia Ciuntești

Ziua de 29 iunie, când se prăznuiesc Sfinții Apostoli Petru și Pavel, a fost o zi cu o dublă însemnătate pentru credincioșii parohiei Ciuntești, aceștia primindu-și noul păstor sufletesc, în persoana părintelui Ros-Roman Ioan-Sorin.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica parohiala din Ciuntești, de un sobor de preoți, din care au făcut parte Pr. Vesa Ioan de la parohia Iosășel, Pr. Groza Ștefan de la parohia Tălagiu si Pr. Ros-Roman Ioan Sorin de la parohia Ciuntesti. La finalul slujbei, din binecuvântarea ÎnaltPreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, părintele Zaha Adrian, Protopopul Ineului, a oficiat instalarea tânărului preot, ca paroh al acestei parohii. Acesta i-a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, evidențiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredințează.

Noul preot al parohiei Ciuntești, a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru învrednicirea de a fi hirotonit preot și pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și asupra familiei sale, a mulțumit deopotrivă ÎnaltPreasfințitului Părinte Timotei pentru frumoasa misiune de a fi păstor sufletesc al credincioșilor din parohia încredințată spre păstorire.

Mulțumiri au fost aduse și Preaonoratului Părinte Protopop, preoților slujitori, reprezentanților oficialităților locale precum și tuturor cedincioșilor prezenți la acest eveniment important al întregii comunități din parohia încredințată, precum si numerosilor credincioși din comuna Moneasa și localitatea Iosaș, care au fost alături de noul preot și familia acestuia.                                 

​Un emoționant cuvânt de mulțumire, a fost adus de către Părintele paroh, către părinții săi răposati,evidențiind că prin dragostea lor față de Hristos și prin sacrificiile lor, a ajuns sa fie astazi un slujitor al Domnului, propovăduitor al Evangheliei lui Hristos.

La final, toți cei prezenți, au luat parte la o agapă creștinească pregatită cu acest prilej.