Prezența Seminarului Teologic Ortodox din Arad la Festivalul “Timotei Popovici”, Reșița

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Timotei, corul Seminarului Teologic Ortodox din Arad, a participat la cea de-a XXXVII-a ediţie a Festivalului de muzică corală „Timotei Popovici”, în urma invitaţiei făcute de organizatori, sub patronajul Episcopiei Caransebeşului.

Festivalul a fost iniţiat acum 37 de ani, de către profesorul, dirijorul şi compozitorul Dumitru Jompan, care s-a desfăşurat de la început şi până în 1995, la Marga, an în care a fost transferat în cetatea reşedinţă episcopală.

Corul nostru, dirijat de domnul prof. Adrian-Ştefan Bugyi, a răspuns cu bucurie invitaţiei făcute, şi a urcat pe scenă interpretând un repertoriu pascal, din care nu a lipsit Imnul Învierii.
Eu sunt Învierea, Sfinte Dumnezeule, Rugăciune, sunt piesele corale, care au întregit repertoriul propus publicului meloman din cetatea Reșiței.

Formaţia noastră a fost însoţită pe meleagurile Banatului montan, de către domnul profesor Marius Lăscoiu-Martin, profesor de muzică bisericească la Seminarul Teologic arădean.

În aplauzele auditoriului, Preasfinţitul Episcop dr. Lucian al Caransebeşului, a premiat corala Seminarului nostru, dimpreună cu dirijorul ei, mulţumind şi felicitându-i în acelaşi timp pentru munca depusă pe tărâmul muzicii corale.

Cătălin-Iulian Drăgan, secretar al Seminarului Teologic Ortodox din Arad