Activități de consiliere și educație desfășurate la Zăbrani

Activități de consiliere și educație s-au desfășurat miercuri, 24 iulie 2019, la Centrul S.O.S. 1 din Zăbrani, în cadrul Comportamentului analiză și prevenirea criminalității a Inspectoratului Județean de Poliție Arad, la care a participat reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Activitățile interactive au fost coordonate de domnul inspector Tiriteu Cătălin (DGASPC Arad) și de domnul Tocan Ciprian (Agent șef, din cadrul IPJ Arad). Arhim. Teofan Mada a participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, ca și conferențiar prezentând tema „Diviziunile lumii și consilierea creștină pe străzile lumii”.
În spiritul Fericirilor suntem chemați să consiliem persoanele, să mângâiem suferințele lor și să le oferim afecțiune, să le facem să simtă paternitatea grijulie a lui Dumnezeu. Cei mai slabi și vulnerabili au nevoie să fie ajutați. Tinerii sunt chemați să fie lumina în noaptea atâtor tineri de vârsta lor care încă nu cunosc bucuria vieții noi în Iisus Hristos. Pe Iisus Hristos îl întâlnim, mai ales, în comunitatea bisericească și pe străzile lumii. Avem nevoie unii de alții pentru a marca într-adevăr diferența într-o lume tot mai tentată de diviziuni. Într-o lume în care sunt tot mai mult diviziuni și diviziunile aduc cu sine tensiune, ură, conflicte și dușmănii, tinerii trebuie să fie prin ei un mesaj de dialog și unitate, să afirme că merită de urmat unitatea. Numai mergând împreună cu Hristos vom fi cu adevărat puternici. Cu cât îl ducem pe Hristos mai mult altora, cu atât îl vom simți mai prezent în viețile noastre.
Cei participanți au primit cadouri din partea Arhiepiscopiei Aradului. Copiii au ținut să mulțumească pentru acest semn foarte frumos de umanitate, recunoștință și solidaritate.
Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial