Corul Canticum din Bucureşti la biserica ,,Naşterea Domnului” din Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului și la invitația Parohiei Ortodoxe Române Arad-Micălaca-Veche II și a membrilor coralei acestei parohii, Corul Canticum din București condus de domnul Răzvan Rădos s-a alăturat Corului Mixt „Nașterea Domnului” pentru a oferi împreună răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie din Duminica a 5-a după Rusalii (a Vindecării celor demonizați din ținutul Gadarei).

Corul, astfel format, a fost condus de Ovidiu-Valentin Căpitan dirijor secund al Corului Mixt „Nașterea Domnului” al parohiei mai sus amintite.

Un moment de înălțare duhovnicească a reprezentat momentul Rugăciunii Domnești „Tatăl nostru”, atunci când Corul Canticum condus cu măiestrie de domnul Răzvan Rădos a interpretat o prelucrare corală a compozitorului Louis Niedermeyer solist fiind Ioan-Alexandru Alexandri, solist la Opera Națională din București, bariton în cadrul formației corale bucureștene.

La finalul Sfintei Liturghii Pr. Paroh Mircea Bupte a mulțumit în numele credincioșiilor parohiei, oaspeților din acestă frumoasă zi de duminică și a adresat ca și pe viitor când drumurile acestei corale vor trece prin Arad să se alăture corului parohiei pentru a înălța împreună rugăciune și a bucura auzul celor prezenți cu armonii divine.

Reamintim că formația corală Canticum din București se află în municipiul nostru pentru a participa la un eveniment coral din cadrul proiectului cultural „Aradul cântă” finanțat de Centrul Municipal de Cultură și organizat de Asociația Culturală „Cantarad” ca finalitate în urma unui workshop de interpretare corală susținut de domnul Răzvan Rădos în perioada 15-19.07.2019 și încheiat cu o gală corală, „Gala Cantarad” ce a avut loc aseară începând cu ora 18:00 la Filarmonica de Stat din Arad, concert susținut de Corul Cantarad dirijat de Prof. Magdalena Lödi, dirijor fondator al Corului Mixt „Nașterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Arad Micălaca Veche II și de Corul Canticum dirijat de Răzvan Rădos.

Ovidiu Căpitan