Slujire Arhierească şi binecuvântare de lucrări în Parohia Cuied

În Duminica a 5-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit  în mijlocul credincioşilor din Parohia Cuied, Protopopiatul Sebiş, spre a sfinţi troița aflată în curtea bisericii și a binecuvânta lucrările săvârşite la biserica parohială cu Hramul ,,Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”.

 Chiriarhul a fost întâmpinat în fața bisericii de protopopul locului și preoții din vecinătate și de copilași îmbrăcaţi în port naţional.  

După sfinţirea troiței și a lucrărilor de reînnoire a bisericii, Înaltpreasfinţia sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un însemnat sobor de preoţi.

Din sobor au făcut parte: Pr. Silviu Faur, Consilier administrativ-bisericesc, Pr. Alexandru Botea, Protopopul Sebișului, Pr. Teodor Faur din Parohia Aradul Nou, Pr. Ioan Daşcău (pensionar), Pr. Ștefăniță Muţ din Parohia Seleuş, Pr. Vasile Coşeri din Parohia Paulian, Pr. Doru Măriuţă din Parohia Camna, Pr. Vlad Sergiu din Parohia Firiteaz, Pr. Paroh Bogdan Coșeri, Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial și Diacon Moț Aurelian Iulian.

Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Îndreptățire și mântuire” (cf. Rom. 10; Matei 8), în același scop al dobândirii răsplătirii cerești, subliniind legătura dintre credință și mărturisire, adică cea care pornește din inimă și se exprimă  prin cuvânt, adăugând și fapta bună, aceasta însăși dovedind roadele încrederii în puterea harului și împlinirea dreptății. Cu referire la lucrările împlinite la biserica parohială, Înaltpreasfinția Sa a spus că acestea arată modul în care enoriașii au înțeles să mărturisească strădania depusă  spre câștigarea mântuirii.

 Răspunsurile liturgice au fost date de grupul ,,Trifon Lugojan” al Catedralei Arhiepiscopale  din Arad, condus de teologul Marinel Roz.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a oferit un Hrisov de mulțumire și apreciere, Părintelui Lucian-Bogdan Coșeri, pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoreşte.

În încheiere, părintele paroh Coșeri Bogdan a adus cuvenitele mulţumiri, întâi de toate Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru acceptarea invitației și dragostea părintească, credincioşilor care l-au spijinit în frumoasele lucrări de renovare la biserică, preoţilor prezenţi, autorităţilor locale, precum şi bunilor credincioşi prezenţi la această sărbătoare a parohiei.

Diacon Moț Aurelian Iulian