Priveghere de toată noaptea la Schitul ,,Bunavestire” Almaş, la Slăvitul praznic al Schimbării la Faţă a Domnului

La praznicul Schimbării la Faţă a Domnului, 6 august 2019, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a participat la slujba Privegherii şi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la Schitul ,,Bunavestire” din Comuna Almaș, Protopopiatul Sebiș.

Ierarhul a fost primit cu multă bucurie de obștea de călugări în frunte cu Părintele Protos. Dr. Agapie Corbu, starețul așezământului monahal.

Preasfințitul Părinte Emilian a adresat obștii monahale un cuvânt duhovnicesc de învățătură cu referire la praznicul Schimbării la Faţă a Domnului, arătând că această sărbătoare este ,,vederea lui Dumnezeu în veşnicie”. Prin această minune săvârşită în faţa apostolilor Petru, Iacob şi ioan, dar şi a marilor profeţi Moise şi Ilie, Mântuitorul doreşte să-i obişnuiască pe ucenici cu chipul Său transfigurat de după Înviere, cu slava Sa. Praznicul de astăzi ne îndeamnă şi pe noi la o schimbare sufletească interioară, pentru a-L vedea pe Hristos dincolo de umanitatea Sa, în lumina dumnezeirii Sale. Participând la dumnezeirea Mântuitorului Iisus Hristos ar trebui să vedem omul și lumea într-o lumină a darului lui Dumnezeu, iar pe El ca pe un loc în care să ne petrecem existența”, a mai arătat Ierarhul.

 Schitul ,,Bunavestire” Almaș – scurt istoric

Schitul se află lângă comuna Almaș și a luat ființă în anul 1999. Ansamblul mănăstiresc cuprinde un paraclis cu hramul ,,Bunavestire” dar și câteva chilii. În această mănăstire se săvârșesc slujbele după rânduiala atonită, iar accesul femeilor este interzis. Starețul schitului este Părintele Agapie Corbu.

Protos. Iustin Popovici