Vizită arhierească în parohii din Protopopiatul Sebiş

Marţi, 10 septembrie 2019, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a efectuat o vizită de lucru pe şantierul de la biserica monument istoric din Parohia Luncşoara, Protopopiatul Sebiş.

Ierarhul a fost însoţit de consilierii eparhiali Pr. Teodor Pavel şi Arhid. Mircea Proteasa, de protopopul locului Pr. Alexandru Botea şi de Preotul paroh Cătălin Tulcan. La eveniment au fost prezenţi şi dl. Iustin Cionca, Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, doamna Mihaela Banci, primarul localităţii şi coordonatorul lucrărilor de reabilitare Eugen Vaida. Arhiepiscopia Aradului a sprijinit reabilitarea acoperişului cu lemn în valoare de 5000 lei. Lucrările se realizează în colaborare cu organizaţia ,,Ambulanţa pentru monumente Arad”. Finanțarea lucrărilor este asigurată de către Alteța Sa Regală Charles prinț de Wales, moștenitorul coroanei britanice, Consiliul Județean Arad, dar și de către comunitatea locală.

Pe lângă aceasta, Ierarhul a mai vizitat Parohia Hălmăgel, Filia Ţoheşti, aparţinătoare Parohiei Poenari, Parohia Hălmagiu, biserica voievodală şi muzeul parohiei. 

Protos. Iustin Popovici